Beslissende Eriksen kijkt uit naar duel met Van Gaal

Reacties

Christian Eriksen is dit seizoen goud waard voor Tottenham Hotspur. De Deense spelmaker wil tegen Manchester United opnieuw zijn waarde bewijzen.

Beslissende Eriksen kijkt uit naar duel met Van Gaal

Eriksen, die in de zomer van 2013 werd overgenomen van Ajax, schoot Tottenham op Boxing Day met een vrije trap langs Leicester City (1-2). Dat was niet de eerste keer dat de 22-jarige middenvelder dit seizoen in de slotfase een beslissende rol speelde voor The Spurs.

Eerder maakte hij namelijk tegen Swansea City, Hull City en Southampton al de winnende treffer. Mede door de cruciale doelpunten van Eriksen doet Tottenham, dat zevende staat, nog volop mee in de strijd om Europees voetbal. The Spurs zijn slechts twee punten verwijderd van de vierde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op een plaats in de voorrondes van de Champions League.

'Dit was alweer mijn zevende doelpunt van het seizoen', jubelde Eriksen na zijn doelpunt tegen Leicester City op de clubwebsite. 'Dat is een evenaring van mijn totaal van vorig seizoen, dus het gaat lekker. Dat is altijd fijn in deze tijd van het jaar.'

United
Vorig seizoen liet Eriksen zich in de feestperiode ook al van zijn beste kant zijn. Toen maakte hij op Tweede Kerstdag tegen West Bromwich Albion (1-1) zijn eerste doelpunt in de Premier League. Vervolgens was hij op 1 januari beslissend met een doelpunt en een assist tegen Manchester United op Old Trafford (1-2).

Zondag wacht een nieuwe ontmoeting met United, waar inmiddels Louis van Gaal aan het roer staat. 'We moeten nu zo snel mogelijk herstellen om klaar te zijn voor dat duel', blikte Eriksen vooruit. 'Iedereen wil spelen tegen United. We kijken er allemaal naar uit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.