Besiktas ten koste van trefzekere Van Persie Turks kampioen

Reacties

Besiktas heeft zich zondag voor de veertiende keer in de clubhistorie tot kampioen van Turkije gekroond. De topclub won met 3-1 van Osmanlispor, terwijl het aan een punt al voldoende had gehad.

Besiktas ten koste van trefzekere Van Persie Turks kampioen

In een tijdsbestek van nog geen drie minuten besliste Besiktas het duel. Dat gebeurde aan de hand van een oude bekende van de Eredivisie. Marcelo (foto), die tussen 2010 en 2013 in het hart van de PSV-defensie stond, was namelijk in de 21ste en de 24ste minuut trefzeker. Mario Gómez maakte er vlak na rust zelfs nog 3-0 van, voordat Pierre Webó de eer van Osmanlispor redde.

Voor Besiktas is het de eerste landstitel sinds het seizoen 2006/07. De enige overgebleven concurrent Fenerbahçe won met 2-1 van Gençlerbirligi door twee treffers van Robin van Persie, maar omdat Besiktas niet verloor was die zege niets meer waard. Fenerbahçe speelt volgend seizoen zodoende in de voorronde van de Champions League, Besiktas is al zeker van deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal.

Bij Besiktas stond de in Nederland geboren Oguzhan Özyakup in de basis, net als ex-PSV'er Atiba Hutchinson. Bij Fenerbahçe fleurde Van Persie zijn basisplek op met een doelpunt. Wesley Sneijder startte bij nummer zes Galatasaray en won door twee rake strafschoppen van Selçuk Inan met 1-2 van Akhisar Belediyespor. Het zeer teleurstellende seizoen van Galatasaray, waar Ryan Donk in de slotfase inviel voor Sneijder, kan nog wat kleur krijgen door het winnen van de beker. In de finale is Fenerbahçe de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.