Besiktas profiteert optimaal van nederlaag Galatasaray

Besiktas heeft geen fout gemaakt in de top van de Turkse Süper Lig. In eigen huis werd eenvoudig met 3-0 gewonnen van hekkensluiter Antalyaspor, dat na een rode kaart ruim een helft met tien man speelde. Op doelsaldo is Besiktas tweede.

Op slag van rust opende Vincent Aboubakar (foto boven) de score. In de extra tijd van de eerste helft kwamen de bezoekers met een man minder te staan. Diego Angelo kreeg een directe rode kaart. Pas in de laatste twintig minuten slaagde Besiktas erin om van het numerieke voordeel te profiteren. Andersen Talisca nam Besiktas bij de hand en scoorde tweemaal.

Besiktas heeft na acht wedstrijden twintig punten. Dat zijn er evenveel als Istanbul Basaksehir, maar die ploeg heeft een beter doelsaldo en is lijstaanvoerder. Galatasary verloor zaterdag in eigen huis met 0-1 van Trabzonspor en staat derde, op drie punten achterstand van de koplopers.