Besiktas gaat Ajax niets cadeau geven: 'Het gaat om onze trots'

Reacties

Besiktas wacht nog op de eerste punten in de groepsfase van de Champions League en tegen Ajax moeten die gepakt worden. De Turken zijn zo goed als uitgespeeld in Europa en dus wordt er nog gestreden voor de eer.

Besiktas gaat Ajax niets cadeau geven: 'Het gaat om onze trots'
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 2
Ajax
Ajax

Met een achterstand van zes punten op Sporting Portugal en Borussia Dortmund en een negatief onderling resultaat tegen de Portugezen is het voor Besiktas al zeker dat ze niet doorgaan naar de tweede ronde van de Champions League. Een derde plek is nog wel mogelijk, maar dan mag Borussia Dortmund geen enkel punt meer pakken in de komende twee wedstrijden én moet Besiktas de Duitsers met meer dan één doelpunt verschil verslaan.

Kortom: een nagenoeg kansloze missie voor de Turken. Toch willen ze er staan tegen Ajax, zo verzekerde voormalig PSV'er Atiba Hutchinson (helemaal links op de hoofdfoto) de toegestroomde pers in Istanbul. 'Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons. In een zekere zin spelen we voor onze trots. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, het zou goed zijn als we op zes punten eindigen in de groep. Ajax is een sterk team met heel veel Europese ervaring, maar wij willen ons zelfvertrouwen terugkrijgen', aldus Hutchinson, die al vier wedstrijden op rij niet won met Besiktas.

Voor Ajax zou een verliesbeurt geen directe gevolgen hebben in de groepsfase. De Amsterdammers hebben in Turkije aan een punt voldoende om de groepswinst te behalen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.