Bescheiden ambities Leicester City passen bij die van Vardy

Reacties

Nu Jamie Vardy zaterdagavond Ruud van Nistelrooy beroofde van zijn Premier League-record, gaat het vizier van de topscorer van Leicester City op mijlpalen uit het buitenland. Dat manager Claudio Ranieri vooralsnog vasthoudt aan de doelstelling om degradatie te ontlopen, vindt de 28-jarige spits niet meer dan logisch.

Bescheiden ambities Leicester City passen bij die van Vardy

Doordat Vardy de afgelopen elf competitieduels telkens trefzeker was, is Leicester na veertien speelronden samen met Manchester City de verrassende koploper van Engeland. Het is een groot contrast met vorig seizoen, toen The Foxes dankzij een formidabele eindsprint de laatste plaats verlieten en daardoor uiteindelijk aan degradatie naar het Championship ontsnapten.

Ranieri vindt daarom dat zijn ploeg eerst veertig punten moet halen (Leicester heeft er al 29), voordat de ambities kunnen worden bijgesteld. Het strookt met die van Vardy. 'Ik denk dat we bovenin kunnen blijven meedoen, maar de manager vindt dat we eerst onze doelstelling moeten halen. Als dat gelukt is, gaan we kijken hoe hoog we kunnen eindigen', zegt de topschutter van de Premier League bij Sky Sports.

Met Ranieri is er wel degelijk een nieuwe wind gaan waaien in het King Power Stadium, vindt Vardy. 'Sinds zijn komst heeft de gaffer verteld dat hij vooruitgang wil blijven boeken. Hij is een geweldige manager. Hij komt soms misschien een beetje raar over, omdat hij de Engelse taal nog niet volledig beheerst, maar hij verricht briljant werk voor de spelers en de club in het algemeen.'

Over de grens
Vardy zelf spint in ieder geval garen bij de komst van Ranieri. Onder de vleugels van de ervaren Italiaanse coach is de man die enkele jaren geleden nog amateurvoetballer was, uitgegroeid tot een doelpuntenmachine die in de Premier League-historie zijn weerga niet kent. Na het verbeteren van het record van Van Nistelrooy kan Vardy zelfs voorzichtig over de grens gaan kijken.

In Engeland is het First Division-record van Stan Mortensen uit 1951, vijftien keer op rij scoren, het volgende doel voor Vardy. Als het lukt de legendarische spits van Blackpool te evenaren, komen ook het Duitse en Spaanse record van Gerd Müller en Lionel Messi in zicht. Müller scoorde voor Bayern München zestien keer op rij in 1969/70, Messi 21 keer voor Barcelona in 2012/13.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.