Beroering in Spanje om schandalige spreekkoren

In Spanje is forse beroering ontstaan omdat tijdens het duel Atlético Madrid-Sevilla (0-0) door het thuispubliek kwetsende liederen werden gezongen over Antonio Puerta. In 2007 overleed de international toen hij een hartaanval op het veld kreeg.

Beroering in Spanje om schandalige spreekkoren

Tot vijf keer toe slaagden de artsen erin om het hart van Puerta weer aan de gang te krijgen, maar drie dagen nadat hij in het duel met Getafe in elkaar was gezakt, moest de verdediger van verdediger opgegeven worden. De dood van Puerta dompelde de Spaanse voetbalwereld in diepe rouw en meerdere clubs en spelers hielden op verschillende manieren een eerbetoon aan de eenmalig Spaans international.

Vier jaar na dato vonden fans van Atlético het nodig om schandalige liedjes te zingen. De club uit Madrid reageerde dinsdag op de eigen website. Atlético Madrid betreurt de spreekkoren tegen Puerta ten zeerste.

Onze club geeft uiting aan diepe afkeur van de gezangen en verontschuldigt zich aan de familie van de overledene, aan Sevilla en aan het voetbal in zijn algemeenheid, vervolgt het statement. We ondersteunen respect in het voetbal en hopen dat deze acties niet in ons stadion of waar dan ook ooit nog herhaald worden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's