Beroerd oefenduel City: Real pijnigt duo, blessure Delph

Real Madrid heeft in het Australische Melbourne eenvoudig gewonnen van Manchester City: 1-4. Het onveraren centrale verdedigingsduo van de Engelsen was zeker in de eerste helft niet opgewassen tegen het Spaanse aanvalsgeweld.

Bij Manchester City begon de omstreden Fabian Delph - die met zijn overstap van Aston Villa veel tongen losmaakte - in de basis tijdens het duel in het kader van de International Champions Cup. De middenvelder had zich duidelijk voorgenomen om zich tijdens zijn officieuze debuut te laten gelden, hij velde Luka Modric al vroeg met een nare overtreding. Na negentien minuten zat de vuurdoop van Delph er echter al op, toen hij met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Op dat moment stond het nog 0-0.

Dat was zes minuten later volkomen anders. Twee andere opvallende namen in de City-basis waren namelijk die van de (piep)jonge Jason Denayer (20) en Cameron Humphreys (16), die samen het centrale verdedigingsduo vormden. Zij waren duidelijk nog niet klaar voor de opdracht. Eerst lieten zij zich door een fraai vollerende Karim Benzema foppen, vier minuten later was een lange bal door het centrum van Toni Kroos hen te machtig, waardoor Cristiano Ronaldo kon scoren: 0-2.

Cadeautje
Bij de 0-3 van Pepe - een kopbal uit een corner - stond Denayer vervolgens aan de grond genageld, waardoor een afstraffing in de maak leek. Op slag van rust deden de Engelsen echter iets terug. Na een actie van Raheem Sterling kreeg City namelijk een strafschop. Waar hij zijn officieuze debuut tegen AS Roma nog opluisterde met een snelle goal, tikte Sterling de bal nu tegen de hand van Sergio Ramos aan. Hij leek daarbij buiten het strafschopgebied te staan, maar Yaya Touré benutte het cadeautje.

Na rust kabbelde de wedstrijd wat voort, mede omdat aan beide kanten de grote namen naar de kant gingen. Zo werden behalve Delph ook Sterling, Touré, David Silva en Samir Nasri aan City-zijde gewisseld, terwijl Rafa Benítez rust gunde aan Sergio Ramos, Pepe, Modric, Ronaldo, Benzema en Gareth Bale. Invaller Denis Cheryshev profiteerde een ruim kwartier voor tijd nog wel van een dekkingsfout van Denayer: 1-4. Overigens kwamen op het oefenduel bijna honderdduizend fans af.