Beroep Barcelona tegen transferverbod FIFA

Reacties

Barcelona gaat in beroep tegen de straf van de wereldvoetbalbond (FIFA), die woensdag besloot dat de Catalanen tot medio 2015 geen spelers mogen aantrekken. De komende twee transferperiodes moet Barça vanaf de zijlijn toekijken vanwege ongeoorloofde transfers van buitenlandse talenten.

Beroep Barcelona tegen transferverbod FIFA

'Onze opleiding voor voetbaltalenten is een voorbeeld voor de hele wereld. De transferregels waarop de FIFA zich beroept, brengen ons alom geroemde model in gevaar', reageerde een woordvoerder van Barcelona op de straf. De FIFA spreekt van overtredingen gedurende vijf jaar, van 2009 tot en met 2013. In totaal zou Barcelona bij tien transfers van buitenlandse minderjarigen de regels niet in acht genomen hebben.

Ook moet door Barcelona een boete van bijna vier ton, 370 duizend euro, worden betaald. De Spaanse voetbalbond (RFEF) wordt medeplichtigheid verweten en krijgt een boete van 410 duizend euro opgelegd. In de komende drie maanden moet Barcelona tonen dat het de regels wel in acht gaat nemen. Het is nog onduidelijk wanneer het beroep van Barça dient.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.