Bernd Schuster houdt het voor gezien bij Besiktas

Bernd Schuster is niet langer coach van Besiktas. De Duitse oefenmeester had veel geld gekregen om te investeren, maar de prestaties bleven uit. Schuster besloot daarom uit eigen beweging op te stappen.

Bernd Schuster houdt het voor gezien bij Besiktas

Ondanks de komst van dure aankopen als Hugo Almeida, Guti, Simão en Ricardo Quaresma staat de ploeg op een teleurstellende zevende plaats in de Turkse competitie met 21 punten achterstand op de koplopers Fenerbahçe en Trabzonspor. Bovendien staat Besiktas zeven punten achter op Kayserispor dat vierde staat, een plaats die recht geeft op Europa League-voetbal komend seizoen.

De ploeg van Schuster overleefde nog wel de groepsfase van de Europa League, maar in de tweede ronde maakte het geen schijn van kans tegen Dinamo Kiev dat met 4-0 en 4-1 twee keer fors uithaalde.

De enige hoop is nu nog de Turkse beker, want in dat toernooi heeft de ploeg zich geplaatst voor de halve finale. De verwachting is dat assistent Tayfur Havutcu het seizoen afmaakt als technisch hoofdverantwoordelijke bij Besiktas. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's