Berlusconi meldt akkoord over verkoop AC Milan

Reacties

AC Milan krijgt op zeer korte termijn een andere eigenaar. Silvio Berlusconi meldt dat hij met een consortium uit China een akkoord heeft bereikt over de verkoop van de club.

Berlusconi meldt akkoord over verkoop AC Milan

'Er is gekozen voor de Chinese route', aldus Berlusconi in Italiaanse media. Volgens de oud-premier betaalt het consortium, waarvan enkele leden eigendom zouden zijn van de Chinese overheid, de komende twee jaar minimaal een bedrag van vierhonderd miljoen euro. Geen van de betrokken bedrijven heeft de overeenkomst nog bevestigd. De Chinese partijen waren al enkele maanden met Fininvest - het bedrijf dat de aandelen van de Serie A-club in het bezit heeft - in onderhandeling over een deal. 

Berlusconi kocht AC Milan in 1986, toen de Rossoneri zuchtten onder een sportieve en financiële crisis. Onder leiding van de ondernemer zette de club razendsnel de weg omhoog in, met als tastbaar resultaat de winst van de Europa Cup 1/Champions League in 1989, 1990, 1994, 2003 en 2007. De laatste seizoenen presteerde AC Milan zeer wisselvallig met vele vertrokken trainers tot gevolg. Onlangs werd Vincenzo Montella aangesteld als coach voor het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.