Bergwijn: 'Ik wil eerst bepalend worden voor PSV'

Reacties

Het komende seizoen staat voor Steven Bergwijn in het teken van zijn definitieve doorbraak. De verwachtingen rondom de achttienjarige aanvaller van PSV zijn bijzonder hooggespannen, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn ambities uit te spreken.

Bergwijn: 'Ik wil eerst bepalend worden voor PSV'

De clubleiding heeft vertrouwen in Bergwijn en besloot het vertrek van Maxime Lestienne niet op te vangen, aangezien de Amsterdammer staat te trappelen. 'Ik heb eraan geroken. Dat was geweldig, maar nu wil ik nog meer spelen', vertelt Bergwijn aan Voetbal International.  'Natuurlijk, we hebben een goede selectie. Dat betekent dat we kunnen meedoen om de prijzen en dat de concurrentie groot is.'

'Maar ik ben niet bang', vervolgt de jonge aanvaller. 'Ik ga voor meer doelpunten en assists. Ik heb veel vertrouwen in mezelf. Ik hoop hier nog jaren te spelen om me door te ontwikkelen tot een heel grote speler. Dat is mijn doel. Ik wil eerst hier bepalend worden, veel wedstrijden spelen en ver komen in de Champions League. Maar dan wel met een grotere bijdrage. Als me dat lukt ga ik pas dromen van een Engelse of Spaanse club.'

De talentvolle aanvaller wordt in Eindhoven al vergeleken met Memphis Depay. 'Dat is een groot compliment. Memphis is een geweldige speler. Hij heeft het hier fantastisch gedaan', zegt de aanvaller, die onlangs zijn contract verlengde tot de zomer van 2021. Bergwijn, met Oranje Onder-19 actief op het EK, maakte vorig seizoen vijf keer zijn opwachting in het eerste elftal van PSV. Komend seizoen denkt hij aan vijftien tot twintig optredens.

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium een uitgebreide reportage over PSV. Clubwatcher Stef de Bont volgde de Eindhovenaren tijdens het trainingskamp in het Zwitserse Verbier op de voet. 'Ons grootste gevaar is tevredenheid.' Bestel het nieuwe nummer hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.