Bergwijn en Vloet verpesten verjaardagsfeest RKC

Het jarige RKC Waalwijk heeft zichzelf zaterdag in de Jupiler League geen overwinning cadeau kunnen doen. Jong PSV ging er in de Brabantse derby met de punten vandoor: 1-2.

Aan het einde van de week waarin de Waalwijkers hun 75ste verjaardag vierden, deelde de club uit. Het duel met de Eindhovense beloften was - als geste naar de fans - namelijk gratis te bezoeken. De fans die de moeite hadden genomen om naar het Mandemakers Stadion te komen, werden in de eerste helft niet getrakteerd op doelpunten: 0-0.

Na rust vielen er wel goals te noteren, maar die waren aanvankelijk niet voor het jarige RKC. Talent Steven Bergwijn (foto) tekende een minuut of tien voor het einde voor de openingsgoal, Rai Vloet stelde de overwinning van Jong PSV veilig met zijn 0-2. De aansluitingstreffer van Steef Nieuwendaal kwam te laat. Voor RKC was het de eerste nederlaag van het seizoen, de Eindhovenaren staan na vier wedstrijden op negen punten.