Bergkamp krijgt standbeeld van KNVB

Reacties

Dennis Bergkamp krijgt als dertiende oud-international een standbeeld in de tuin voor het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist. De oud-aanvaller en huidige assistent-trainer van Ajax troefde Frank de Boer, Ronald Koeman, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst af in de verkiezing van de KNVB ter ere van het 125-jarig bestaan.

Bergkamp krijgt standbeeld van KNVB

Voor Bergkamp is het al zijn tweede standbeeld. Er staat ook een beeld van de 79-voudige international voor het stadion van zijn oude club Arsenal. The Non-Flying Dutchman is op basis van zijn prestaties voor Oranje verkozen tot beste international van de afgelopen 25 jaar en krijgt na Johan Cruijff, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Abe Lenstra, Johan Neeskens, Faas Wilkes, Piet Keizer, Willem van Hanegem, Edwin van der Sar, Ruud Krol en oud-bondscoach Rinus Michels ook de eer door het KNVB in het brons te worden gegoten.

Het Nederlandse publiek stemde met een grote meerderheid op Bergkamp, die een belangrijk aandeel had in de halvefinaleplaatsen van Nederland op het EK 1992, het WK 1998 (foto, winnende doelpunt in kwartfinale tegen Argentinië) en het EK 2000. Bergkamp is met tien goals op EK's en WK's nog altijd Oranjes topscorer aller tijden op eindtoernooien en hoeft met 37 treffers op de algehele ranglijst alleen Robin van Persie (49), Patrick Kluivert (40) en Klaas-Jan Huntelaar (38) boven zich te dulden.

Bondsvoorzitter Michael van Praag onderschrijft het belang van Bergkamp voor het Nederlands elftal in een persbericht van de KNVB. 'Dennis Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlands publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.