Bergkamp is God, Neymar opent trukendoos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bergkamp is God, Neymar opent trukendoos

'Toen ik bij Arsenal kwam, moest ik de concurrentie aangaan met Davor Suker, Nwankwo Kanu en God, en God bij Arsenal luistert naar de naam Dennis Bergkamp.'
Thierry Henry haalt in L'Equipe herinneringen op over zijn tijd bij Arsenal. In de acht jaar bij The Gunners groeide de Franse aanvaller zelf ook uit tot een vedette.

'Ik wil niet opschepperig klinken, maar we zijn de besten in ons vak. De statistieken liegen niet. Internationaal gezien is er geen betere verdediging te vinden.'
• In aanloop naar het uitduel met Bulgarije zaterdag in de EK-kwalificatie steekt Leonardo Bonucci de loftrompet over de defensie van Italië. Overigens heeft de verdediger van Juventus wel een punt, want in de afgelopen veertien interlands kreeg Italië slechts vier doelpunten tegen.

Neymar is een koning in trucjes met de bal. Tijdens de training met de Braziliaans ploeg onderstreepte de aanvaller van Barcelona dat maar weer eens.

• Over onorthodoxe bewegingen gesproken, ook Danny Ings liet tijdens de training van Jong Engeland in Tsjechië zien dat scoren ook op een andere manier kan.

'Petr weet dat hij de kwaliteiten heeft om bij een goede club te spelen. En natuurlijk, als ik een goede speler was en op de bank zou zitten, dan zou ik ook willen vertrekken.'
Eden Hazard heeft er alle begrip voor dat zijn ploeggenoot Petr Cech weinig trek heeft om nog een jaar bij Chelsea stand-in te zijn voor eerste keeper Thibaut Courtois.

'Inzaghi kent de club, de president, de spelers en alles rond de club. Ik zie niet wat hij meer kan doen. het is geen fantastisch selectie, een goede en niet meer dan dat.'
Cesare Maldini breek een lans voor Filippo Inzaghi, die door teleurstellende resultaten op de schopstoel zit als trainer van AC Milan. Maldini (83) was als speler en als trainer verbonden aan de Rossoneri.

• Een lijstje met de penaltynemers kan uitkomst bieden, zeker bij het Chinese Guizhou Renhe. Bij een stand van 1-1 tegen Shanghai Shenxin zorgden Krzystof Maczynski en Ricardo Santos voor een gênante vertoning door beiden de strafschop op te eisen. De schermutseling bleek geen goede voorbereiding. Maczynski, die al had gescoord, miste vanaf elf meter. De wraak van Santos was zoet. Juist de Braziliaan tekende voor de winnende treffer...

• Nederland kan zich opmaken voor een zware klus. Dinsdag neemt Oranje het in een vriendschappelijke interland op tegen Spanje. Aan de trainingsbeelden te zien, draait de Spaanse combinatiemachine vast warm. Met name Real Madrid-middenvelder Isco laat zien dat hij in bloedvorm verkeert.

'Nee, ik ben écht Klaas-Jan niet'
• Huntelaar staat onder contract bij Jupiler League-club De Graafschap. Voor de duidelijkheid: we praten niet over de spits van Schalke 04 en het Nederlands elftal, maar over zijn jongere broer Jelle, die werkt als accountmanager in Doetinchem. Qua uiterlijk zijn ze lastig uit elkaar te houden, waardoor Jelle regelmatig om een handtekening wordt gevraagd. (AD)

Jelle Huntelaar in 2008 samen met de vrouw van Klaas-Jan Huntelaar tijdens de presentatie van zijn broer bij Real Madrid
Jelle Huntelaar in 2008 samen met de vrouw van Klaas-Jan Huntelaar tijdens de presentatie van zijn broer bij Real Madrid

'Mensen vergeten dat ik geboren ben in Gelsenkirchen en dat ik hier ben opgegroeid.'
Mesut Özil baalt er behoorlijk van dat hij in Duitsland nog altijd een Duitse Turk wordt genoemd, terwijl sommige ploeggenoten van de middenvelder van Arsenal daar geen last van hebben. 'Niemand noemt Sami Khedira een Tunesische Duitser en Lukas Podolski en Miroslav Klose worden ook niet de Duitse Polen genoemd.' (Bild)

• Twee grootheden in de sport ontmoeten elkaar in Washington. Voormalig basketbalspeler Gheorge Muresan, de langste speler in de geschiedenis van de NBA, in een onderonsje met een van de kleinste voetballegendes, Lionel Messi. De sterspeler van Barcelona was met de Argentijnse selectie aanwezig bij de wedstrijd tussen de Washington Wizards en de Indiana Pacers.

• De Argentijnen hebben zich wel kostelijk vermaakt, al bracht de aanwezigheid van de voetbalsterren geen geluk. De Wizards verloren uiteindelijk met 101-103 van de Pacers.

Luca Toni heeft zijn voormalige boekhouder aangeklaagd na een miljoenenheffing. Tijdens het invullen van de belastingpapieren is per abuis 'rooms-katholiek' aangevinkt onder het kopje religie, waardoor de Italiaans spits over de jaren 2007 tot en met 2009, de periode dat hij actief was bij Bayern München, aan kerkbelasting een slordige 1,5 miljoen euro moet betalen. Toni laat echter weten niet rooms-katholiek te zijn. De huidige spits van Hellas Verona verdiende destijds een slordige zes miljoen euro netto per jaar... (BILD)

• Waar hebben we deze dribbels eerder gezien? De zestienjarige Callum Gribbin vergelijken met een grootheid als Lionel Messi is niet eerlijk, maar de talentvolle jeugdspeler van Manchester United heeft wel opvallende gelijkenissen. De grote vraag is: wanneer laat manager Louis van Gaal deze Gribbin debuteren?

Trickbox

It’s not just the first-team players pulling out the tricks and fancy footwork - check out U18s star Callum Gribbin flying past his opponents last week! Watch more: http://bit.ly/1OyPOYx

Posted by Manchester United on woensdag 25 maart 2015

• Tijdens een amateurduel in Griekenland tussen Thyamis Kastriou en  Asteras Parapotamou werd er wel een heel bijzonder doelpunt gemaakt. Of de assist, waardoor deze goal tot stand kwam, ook daadwerkelijk zo bedoeld was zullen we nooit weten, maar mooi is hij zeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.