Berghuis treedt in voetsporen van vader met Oranje-debuut

Reacties

Steven Berghuis heeft vrijdagavond in het oefenduel met Ierland zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De 24-jarige aanvaller van Watford treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Frank Berghuis.

Berghuis treedt in voetsporen van vader met Oranje-debuut

Berghuis senior deed in december 1989 ooit 57 minuten mee in een oefenduel met Brazilië (0-1). De toenmalige speler van FC Volendam maakte plaats voor John van 't Schip. Berghuis junior mocht bijna 27 jaar later in Dublin juist invallen. Bondscoach Danny Blind haalde de teleurstellend spelende Memphis Depay naar de kant.

Door het debuut van Berghuis kent de historie van Oranje acht vader-zooncombinaties. Danny en Daley Blind, Johan en Jordi Cruijff, Jan Everse en Jan Everse junior, Wim en René van der Gijp, Jerry en Nigel de Jong, Martin en Erwin en Ronald Koeman en Jan en Youri Mulder speelden ooit allebei ook voor het Nederlands elftal.

De als vervanger van de geblesseerde Jürgen Locadia opgeroepen Berghuis is de achtste Oranje-debutant onder Blind. Eerder liet de opvolger van Guus Hiddink ook Jairo Riedewald, Kenny Tete, Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi, Jeroen Zoet, Riechedly Bazoer en Vincent Janssen voor het eerst opdraven in het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.