Berghuis: 'Negentig minuten is nog te veel van het goede'

'Zeventig minuten, dat was wel goed', zegt AZ-aanvaller Steven Berghuis tegen Voetbal International over het bekerduel van woensdag met NEC. 'Ik speel nog steeds met pijnstillers, dus op een gegeven moment voelde ik het wel.'

Voor het eerst sinds 4 september stond Berghuis weer in het basisteam van AZ, dat zich ten koste van de Nijmegenaren (2-1) plaatste voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Hij is nagenoeg hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje. De 22-jarige aanvaller, die afgelopen zondag al inviel tegen Feyenoord, werd na de rust vervangen.

Berghuis speelde op de positie van Dabney dos Santos. De jonge middenvelder werd wegens kuitklachten uit voorzorg buiten de selectie gelaten. Vooral in de eerste helft maakte Berghuis een gedreven indruk. Hij was twee keer dicht bij een doelpunt en viel bij het uitverdedigen op door in zijn eigen strafschopgebied twee tegenstanders door de benen te spelen.

De kans dat Berghuis ook zaterdagavond begint in AZ's laatste wedstrijd van 2014, thuis tegen FC Utrecht, acht hij echter klein. 'Ik denk dat negentig minuten nu nog iets te veel van het goede is', aldus de smaakmaker van de eerste weken in dit seizoen. 'Het gaat stap voor stap. Ik heb steeds gezegd dat ik me richt op januari. Elke minuut die ik vóór de winterstop nog speel, is meegenomen.'

In het uiterst povere duel met NEC verloor AZ al na zestien minuten Viktor Elm. De Zweed, die opnieuw Celso Ortiz verving, had een tik op een bovenbeen gekregen en viel uit. Het is twijfelachtig of hij zaterdag terugkeert in de selectie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}