Berghuis neemt AZ bij de hand in Dordrecht

Reacties

Na de wanvertoning in Tilburg heeft AZ zich van zijn betere kant laten zien. FC Dordrecht was het slachtoffer van de Alkmaarse dadendrang (1-3).

Berghuis neemt AZ bij de hand in Dordrecht

De pijnlijke 3-0 nederlaag bij Willem II kostte Mattias Johansson zijn plaats als rechtsback. Voor de Zweed maakte Derrick Lukassen zijn Eredivisie-debuut, zoals de blessure van Esteban de Uruguayaanse goalie Sergio Rochet zijn eerste kennismaking met de Nederlandse competitie opleverde.  

Maar naast de twee debutanten bleek de terugkeer van Steven Berghuis van cruciaal belang voor de Alkmaarders. De aanvaller, die vorige week in de warming-up moest afhaken, was aan de Krommedijk de grote man bij AZ.

Interim-trainer Alex Pastoor, die samen met Dennis Haar de honneurs waarneemt tijdens de absentie van de zieke Marco van Basten, zag hoe Berghuis met twee fraaie steekpasses betrokken was bij de eerste twee AZ-treffers.

In de zesde minuut profiteerde Guus Hupperts met enig fortuin van het voorwerk van Berghuis; de bal caramboleerde via Dordrecht-keeper Filip Kurto en zijn lichaam in het doel. Halverwege de eerste helft volgde Muamer Tankovic het goede voorbeeld; 0-2.

Na bijna een uur waren de rollen omgedraaid. Tankovic had goed oog voor de knappe loopactie van Berghuis, die van dichtbij de 1-3 binnentikte. De aanvaller maakte daarmee ook een einde aan de groeiende hoop bij FC Dordrecht, dat na de aansluitingstreffer van Mart Lieder een puntje zag gloren.

Dat gelijkspel bleek te hoog gegrepen voor Dordrecht, dat Rochet niet voor een tweede keer op de knieën kreeg. De ploeg van trainer Ernie Brandts blijft daardoor steken op vier punten, twee minder dan AZ nu verzameld heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.