Berghuis: 'Juventus zou wel mooi zijn'

Reacties

AZ kan zich opmaken voor een mooie Europese tegenstander, zo beseffen aanvaller Steven Berghuis en verdediger Nick Viergever na het succes op bezoek bij FC Anzhi (0-0).

Berghuis: 'Juventus zou wel mooi zijn'

'Dit is echt een goede prestatie. Mooi dat we doorgaan, en als je dan ziet welke clubs er nog meer bij de laatste acht kunnen komen', zei aanvaller Berghuis bij RTL 7.

'We zijn nooit in de problemen geweest. Er lagen voor ons aanvallend zó veel mogelijkheden. Ik heb zelf ook drie opgelegde kansen gemist. Je maakt het jezelf zo moeilijk. Met wat meer gogme win je hier met 0-3.'

De aanvaller zag zijn missers zonder gevolgen blijven, en dus zit AZ vrijdag bij de loting voor de kwartfinale van de Europa League. 'Juventus zou wel mooi zijn als tegenstander', vindt Berghuis.

Viergever heeft geen voorkeur. 'Wie er ook doorgaan, het zijn alleen maar mooie affiches. Het is heel knap dat we dit bereikt hebben. Het stond als een huis, we hebben bijna niets weggegeven.'

De gesloten defensie bleek de basis van het succes in Rusland. 'Berghuis had 0-1 moeten maken, nu bleef het spannend. Maar we gaan met een glimlach naar huis. Het maakt nu niet uit dat de terugreis zo lang duurt', weet Viergever.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.