Berg ook nog beschikbaar voor PSV tegen Sparta

PSV kan woensdag tijdens het duel PSV-Sparta Rotterdam in het toernooi om de KNVB-beker gewoon beschikken over Marcus Berg. De beroepscommissie komt pas vrijdag met een uitspraak.

Berg ook nog beschikbaar voor PSV tegen Sparta

Berg werd voor vier wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB. De aanklager legde Berg de sanctie op naar aanleiding van zijn elleboogstoot in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-2). De 24-jarige spits van PSV deelde in Den Haag een elleboogstoot uit aan ADO-verdediger Timothy Derijck. Het incident ontging de arbiter van dienst Pol van Boekel.

Na afloop van het duel gaf het slachtoffer aan dat een schorsing in zijn ogen niet nodig zou zijn omdat het een 'onopzettelijke' actie betrof. De uitgesproken schorsing komt overeen met het eerste schikkingsvoorstel van de KNVB. Daar ging PSV echter niet mee akkoord, waarop de voetbalbond de strafeis verhoogde naar vijf duels. Uiteindelijk kwam de tuchtcommissie uit op vier duels.

PSV had vier dagen om opnieuw in beroep te gaan. Aangezien de Eindhovenaren beroep aantekenden, kon de Zweed nog in actie komen tijdens de competitieduels met NEC (3-1 winst) en Roda JC (0-0). Donderdagavond komt de beroepscommissie opnieuw bijeen en vrijdag is er een uitspraak, waarna dus bekend wordt of Berg zaterdag kan meespelen thuis tegen FC Groningen of dat een schorsing alsnog ingaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen