Berden neemt zorgen over realisatie stadion VVV weg

De bouw van het MFC De Kazerne, het nieuwe onderkomen van VVV-Venlo, komt niet in gevaar na het wegvallen van de gemeente Venlo als financier.

Berden neemt zorgen over realisatie stadion VVV weg

Volgens Hai Berden, naast voorzitter van VVV ook directeur van de MFC De Kazerne BV, is de conclusie voorbarig dat het nieuwe stadion er niet gaat komen, nu de gemeente Venlo niet meer bijdraagt aan de financiering. 'De verwezenlijking is niet ter discussie komen te staan.'

Berden heeft positieve reacties gekregen van private investeerders die de plaats in willen nemen van de gemeente bij de realisatie van het multifunctionele stadion. 'Gebleken is dat voor evenementen, congressen, concerten en sport in Venlo attractieve mogelijkheden bestaan. Daarom zijn partners ook enthousiast', aldus Berden.

De gemeente is voorlopig geen partij meer als financier nadat er geen overeenstemming kon worden bereikt over het programma van eisen voor de bouw. De raamovereenkomst is per 15 november automatisch geëindigd. Mogelijk leidt het wel tot een vertraging van de bouw van het nieuwe stadion, dat aanvankelijk in 2014 zou moeten worden opgeleverd. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's