Berardi schiet Sassuolo met vier goals langs AC Milan

AC Milan leed zondag op bezoek bij Sassuolo een pijnlijke nederlaag (4-3). Dankzij vier doelpunten van Domenico Berardi gaf de ploeg van trainer Massimiliano Allegri een riante voorsprong weg.

Er leek voor Milan geen vuiltje aan de lucht toen het na dertien minuten met 0-2 leidde. Robinho opende de score op aangeven van Nigel de Jong, die net als Urby Emanuelson in de basis begon, en Mario Balotelli maakte al snel het tweede doelpunt namens de bezoekers. Maar Sassuolo toonde veerkracht.

Nog voor rust had de nog maar negentienjarige Berardi de achterstand omgezet in een voorsprong. Na een kwartier liep hij slim weg en schoot hij de aansluitsingstreffer binnen. Nog binnen het half uur zorgde hij voor de gelijkmaker door uit een moeilijke hoek doelman Christian Abbiati voor de tweede keer te passeren.

In de 41ste minuut completeerde Berardi zijn hattrick, maar daar bleef het niet bij. Twee minuten na rust maakte hij ook zijn vierde van de avond en zijn trainer Eusebio Di Francesco gunde hem in de 78ste minuut een publiekswissel. Daarna werd het nog spannend in Stadio Città del Tricolore dankzij drie Milan-invallers.

De van CSKA Moskou overgenomen Keisuke Honda debuteerde en was met een schot tegen de paal nog dicht bij een doelpunt. Vier minuten voor tijd was de eveneens ingevallen Riccardo Montolivo wél trefzeker en Giampaolo Pazzini – de derde wisselspeler – kopte de bal nog tegen de lat. De vierde treffer van de bezoekers kwam er echter niet, waardoor Milan zijn zevende competitienederlaag van dit seizoen leed.

AC Milan heeft nu 22 punten uit negentien wedstrijden, waarmee de ploeg van voormalig Sassuolo-trainer Allegri blijft steken op de elfde plaats in de Serie A. Sassuolo stijgt naar de zestiende plaats en heeft slechts vijf punten minder dan Milan.