Beoogd vice-president houdt woord en weigert FIFA-functie

Reacties

David Gill ontbrak zaterdagochtend op de bestuursvergadering van de FIFA. De Engelsman dreigde eerder zijn functie als vice-president niet te accepteren als Sepp Blatter zou worden herkozen. De voormalige directeur van Manchester United heeft de daad bij het woord gevoegd.

Beoogd vice-president houdt woord en weigert FIFA-functie

Volgens de bejaarde Zwitser (79) heeft hij wel het vertrouwen gekregen van de rest van zijn uitvoerend comité. 'Gill heeft geen reden gegeven waarom hij er niet was. Gisteren is hij geïnstalleerd en meer weet ik niet. Het bestuur heeft vanochtend bevestigd dat we gezamenlijk als een eenheid verder gaan', zei Blatter op een persconferentie in Zürich.

'Ik wil nog wel wat zeggen over de storm deze week, met de hotelinval waar opvallend genoeg al drie Amerikaanse journalisten op locatie waren. De criminele feiten zijn gerelateerd aan Noord- en Zuid-Amerika. Het gaat over marketingbedrijven. Ik zie niet hoe de FIFA hierdoor direct wordt geraakt. Ik ben blij dat ik ben herkozen voor nog eens vier jaar. Ondanks de problemen hebben nog altijd 133 bonden mij het vertrouwen gegeven. Niet alleen om het voetbal te ontwikkelen, maar ook om de problemen op te lossen waarmee we zijn geconfronteerd', vervolgde hij.

Blatter beloofde verbeteringen bij de wereldvoetbalbond. 'Ik neem verantwoordelijkheid voor de storm, maar die deel ik met mijn bestuur. Mijn regering moet ook de verantwoordelijkheid nemen, niet alleen de president. De FIFA-boot moet terug naar kalmer water, aan het eind van mijn tijdperk zal er een sterke FIFA staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.