Benzema: voor één avond uit de schaduw van Ronaldo

Reacties

Onder de vleugels van Cristiano Ronaldo steekt Karim Benzema dit seizoen in blakende vorm. Met name in de Champions League doet de Franse spits van Real Madrid het uitstekend. Dinsdagavond breidde hij zijn indrukwekkende reeks verder uit. Klaas-Jan Huntelaar is vooralsnog de enige die hem kan bijbenen.

Benzema: voor één avond uit de schaduw van Ronaldo

'Ik weet niet of dit mijn favoriete competitie is, maar in ieder geval wél degene waarin ik het vaakst scoor', glunderde Benzema na afloop van de 1-0 overwinning tegen Liverpool. Met een treffer voor rust had hij Los Galácticos even daarvoor naar de achtste finale geschoten. Het betekende alweer zijn vijfde goal in vier groepsduels.

Cijfermatig gezien klopt bovenstaande stelling overigens niet, gemiddeld gezien wél. In de Primera División wist Benzema, net als in het miljoenenbal, vijf keer het net te vinden. Daar had hij in competitieverband evenwel 628 minuten voor nodig, tegenover 282 in de Champions League.

Waar alle ogen dinsdagavond – zoals zo vaak – op Cristiano Ronaldo waren gericht, ging Benzema er met de heldenrol vandoor. Na zijn doelpunten tegen Ludogorets, FC Basel en de wedstrijd ín Liverpool (twee), zorgde hij er in het Estadio Santiago Bernabéu met zijn treffer na een klein half uur voor dat hij nu in iedere groepswedstrijd heeft gescoord. De enige die hem daarin tot nog toe kan volgen is Klaas-Jan Huntelaar.

Karim Benzema in duel met Liverpudlians Kolo Touré (links) en Martin Skrtel. De Fransman was dinsdagavond wederom het goudhaantje.
Karim Benzema in duel met Liverpudlians Kolo Touré (links) en Martin Skrtel. De Fransman was dinsdagavond wederom het goudhaantje.

De Nederlander scoorde drie keer op rij en neemt het met Schalke 04 woensdag op tegen Sporting Lissabon. Samen met Benzema is hij vooralsnog de belangrijkste kanshebber om Cristiano Ronaldo van een record te ontdoen: de Portugees wist vorig seizoen in acht (!) opeenvolgende Champions League-wedstrijden het net te vinden. Gezien de vorm van Benzema is het niet ondenkbaar dat dat ook gaat gebeuren.

Al met al heeft Benzema het momenteel prima naar zijn zin. 'Ik vermaak me op het veld, net als iedereen. We zijn allemaal betrokken bij iedere aanval. Aanvallen en verdedigen doen we samen', verklaart hij de teamgeest bij Real Madrid. 'Mijn beste vorm ooit? Dat durf ik nog niet te zeggen, maar ik voel me hier top en krijg van iedereen het vertrouwen.' Een vertrouwen dat Benzema vooralsnog allerminst beschaamt. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.