Benzema: 'Vechten voor mijn plek bij Real en Frankrijk'

Karim Benzema beleefde een teleurstellend afgelopen seizoen bij Real Madrid. Inmiddels stelt de Fransman klaar te zijn om te schitteren.

Benzema: 'Vechten voor mijn plek bij Real en Frankrijk'

Benzema kwam een jaar geleden voor niet minder dan 35 miljoen euro over van het Franse Olympique Lyon, maar kon de hooggespannen verwachtingen bij De Koninklijke geen moment waarmaken. Daarnaast ging het WK in Zuid-Afrika eveneens voorbij aan de neus van de aanvaller.

'Nu ben ik er klaar voor om voor mijn plek te vechten, zowel bij Real als bij de Franse ploeg', vertelt Benzema tegen FIFA.com,/i>. 'Ik heb een moeilijk jaar achter de rug, waarin ik de nodige aanpassingsproblemen kende. Dit jaar heb ik nieuwe ambities, waaronder meer aan spelen toe te komen bij Madrid.'

Benzema miste overigens de met 1-0 verloren wedstrijd van de Franse ploeg tegen Wit-Rusland, maar is klaar voor het duel met Bosnië, aanstaande dinsdag. Bondscoach Laurent Blanc is positief over de vorderingen van zijn speler.

'Als we het hebben over zijn moraal denk ik dat Karim klaar is om te spelen. Het doet me goed te horen dat hij dat zelf ook denkt. Hij wil bepaalde opofferingen brengen en dat is nodig om succes te kunnen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen