Benzema schiet Real Madrid nipt langs Bayern München

Reacties

Real Madrid heeft thuis Bayern München in de halve finale van de Champions League de eerste tik uitgedeeld (1-0). Karim Benzema zorgde voor de beslissing in het voordeel van De Koninklijke, die een uitstekende indruk maakte.

Benzema schiet Real Madrid nipt langs Bayern München

Bayern nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in handen en domineerde het eerste kwartier. Real werd op eigen helft vastgezet en de bezoekers lieten de bal eenvoudig rondgaan. Maar veel gevaar leverde dat niet op. Pas na een klein kwartier kreeg Bayern via Arjen Robben de eerste mogelijkheid, maar de vleugelaanvaller schoot uit de draai naast. Kort daarna was de ploeg van Pep Guardiola, die als trainer van Barcelona nooit verloor in Estadio Santiago Bernabéu, opnieuw dicht bij de openingstreffer.

Mario Mandzukic legde terug, waarna Toni Kroos op een Real-verdediger schoot. Een minuut later was het wél raak, maar aan de andere kant. Met een schitterende pass stuurde Cristiano Ronaldo zijn landgenoot Fábio Coentrão weg en met een afgemeten voorzet stelde de Portugees Benzema in staat om de score te openen (foto midden).

Het doelpunt kwam volledig uit de lucht vallen en Bayern leek van slag, want kort na de 1-0 was Cristiano Ronaldo tot twee keer toe erg gevaarlijk. Manuel Neuer kon redding brengen op een kopbal van de aanvaller, terwijl die bij de tweede poging over schoot. Namens de thuisclub kreeg ook Ángel di María een enorme kans op 2-0, maar de Argentijn schoot volledig vrijstaand gehaast over. Robben (foto onder) zorgde aan de andere kant continu voor dreiging, maar doelman Iker Casillas hoefde zelden in actie te komen.

Ook na rust had de Champions League-winnaar van vorig seizoen het balbezit, maar was Real de gevaarlijkste ploeg. Cristiano Ronaldo dwong Neuer met schoten van afstand tot twee reddingen, maar ruim een kwartier voor tijd verliet de van een spierblessure herstelde Portugees het veld voor de grieperige Gareth Bale. Lang bleven de Madrilenen eenvoudig overeind, maar in de 84ste minuut kreeg Bayern een enorme kans op de gelijkmaker.

Twee invallers zorgden ervoor dat Casillas een belangrijke redding moest verrichten: Thomas Müller veroverde de bal, waarna Mario Götze op de doelman van de thuisclub stuitte. Het was een van de weinige wapenfeiten van Bayern, dat van geluk mocht spreken dat Real slordig was in de tegenaanval. Het bleef daardoor 1-0, waardoor er nog niets aan de hand is voor Guadiola en zijn mannen. Over een kleine week, op dinsdag 29 april, volgt de return in München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.