Benzema persona non grata af: 'Niet voor altijd gestraft'

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps is vrij om weer een beroep te doen op Karim Benzema. De verbanning van de spits van Real Madrid is opgeheven.

Benzema persona non grata af: 'Niet voor altijd gestraft'

'Benzema kan weer geselecteerd worden', is bondsvoorzitter Noëlle Le Graët duidelijk in Le Figaro. 'Ik haat het om mensen voor altijd te straffen.' De spits van Real Madrid was voor het EK verbannen vanwege zijn rol in een seks-schandaal, waarover half oktober door een Franse rechter een uitspraak wordt gedaan.

De 28-jarige Benzema staat zelf ook open om zich voor de 82ste keer in het Franse shirt te hullen. 'Ik ben een voetballer, ik hou van mijn land en van Les Bleus. Er is een bondscoach, en hij beslist. In elk geval ben ik er klaar voor', zei hij vorige week.

Deschamps heeft Benzema niet opgenomen in zijn selectie voor de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden, waaronder maandag tegen Nederland. De bondscoach was niet onder de indruk van het charmeoffensief van de spits. 'Wat spelers zeggen, verandert niets aan wat ik denk of doe.' In november is er een nieuwe kans op een terugkeer bij Les Bleus met ontmoetingen met Zweden en Ivoorkust.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.