Benzema levert zeldzame prestatie tegen Barcelona

Reacties

Karim Benzema droeg zaterdagavond met één doelpunt bij aan een verdiende 3-1 zege van Real Madrid op aartsrivaal Barcelona. De Franse aanvaller voegde zich met zijn doelpunt bij een select gezelschap.

Benzema levert zeldzame prestatie tegen Barcelona

Benzema is pas de derde speler in de historie van El Clásico die erin slaagt in vier opeenvolgende seizoenen tegen Barcelona te scoren in een competitieduel in Estadio Bernabéu. Alleen de Mexicaan Hugo Sánchez en de Spanjaard Carlos Santillana lukten dat eerder.

In het seizoen 2011/12 leed Real ondanks een treffer van Benzema een 3-1 thuisnederlaag tegen Barcelona. Een seizoen later scoorde de Fransman op eigen bodem opnieuw tegen de Catalanen bij een 2-1 overwinning. Vorig seizoen trof Benzema twee keer doel in El Clásico, maar ging Barcelona er in Bernabéu met de punten vandoor (3-4).

Benzema is sowieso bezig aan een ijzersterk seizoen bij Real Madrid. Na dertien officiële wedstrijden staat hij op acht treffers en bereidde hij ook al vijf doelpunten van ploeggenoten voor. Hij is na Cristiano Ronaldo (21 goals) de meest productieve speler van de Madrilenen.

Mede door de productiviteit van Benzema boekte Real tegen Barcelona zijn negende officiële zege op rij in dit seizoen. In die reeks maakte de ploeg van trainer Carlo Ancelotti liefst 38 doelpunten, een waanzinnig gemiddelde van 4,22 goals per duel.

Inmiddels staat de teller voor Benzema in zijn zesde seizoen voor De Koninklijke al op 119 in 248 officiële wedstrijden (met zestig assists). Zijn totaalbalans in de negentien Clásico's die hij speelde is met zeven goals en vijf assists zeer behoorlijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.