Benzema definitief niet naar het EK door sekstape-affaire

Reacties

Karim Benzema is komende zomer niet actief op het EK in eigen land, dat heeft de Franse spits zelf bekendgemaakt op Twitter. Woensdag kwamen bondscoach Didier Deschamps en bondsvoorzitter Noël Le Graët bij elkaar voor overleg over de Real Madrid-aanvaller.

Benzema definitief niet naar het EK door sekstape-affaire

De sekstape-affaire kost de 28-jarige spits van Real Madrid zo het EK. Benzema raakte in opspraak vanwege een afpersingszaak, waarin collega-international Mathieu Valbuena het slachtoffer was. Benzema, die 81 interlands speelde voor Frankrijk, bekende in november betrokken te zijn bij de zaak.

Benzema zou hebben doorgespeeld dat er een seksvideo bestond waarin Valbuena te zien zou zijn. Valbuena zou 150 duizend euro moeten betalen om te voorkomen dat deze video openbaar gemaakt zou worden.

Deschamps sprak zich eerder al uit over de affaire. 'Karim heeft natuurlijk een fout gemaakt. Daarom is het voor mij nu onmogelijk om hem op te nemen in de Franse selectie', zei de keuzeheer tegen L'Equipe.

De Franse voetbalbond heeft uitleg gegeven over het besluit Benzema buiten de nationale selectie te houden. 'Sportieve prestaties zijn belangrijk, maar niet doorslaggevend. Het vermogen van spelers om samen te werken als een eenheid telt ook mee.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.