Benzema bezorgt Marseille onterechte nederlaag

Olympique Marseille was thuis de betere club tegen Olympique Lyon, maar verloor wel met 3-1. Hierdoor lijkt Girondins Bordeaux op weg naar de zesde landstitel in zijn historie.

Karim Benzema was met twee treffers verantwoordelijk voor de nederlaag van l'OM. Na ruim een half uur spelen opende hij de score vanaf elf meter. De bezoekers hadden de strafschop gekregen na een domme overtreding van Marseille-aanvaller Brandão.

Nog voor rust maakte Benzema zijn tweede van de avond. Geheel vrijstaand kon hij aannemen en met een bekeken schuiver liet hij doelman Steve Mandanda kansloos. De 0-2 tussenstand was volledig tegen de verhouding in. Marseille was de hele wedstrijd beter, maar scoorde niet.

De thuisclub appelleerde twee keer tevergeefs om een strafschop, waardoor Marseille maar niet dichterbij kwam. Tien minuten voor tijd lukte het de thuisploeg toch om Hugo Lloris te passeren, maar de aansluitingstreffer van Sylvain Wiltord kwam te laat voor de ploeg van trainer Erik Gerets. In blessuretijd bepaalde Juninho Pernambucano met een vrije trap de eindstand op 3-1.

Door de nederlaag staat Bordeaux met nog twee wedstrijden voor de boeg alleen op de eerste plaats. De voorsprong op Marseille is drie punten. Lyon bezet de derde plaats en heeft zeven punten achterstand op de koploper en vier punten meer dan nummer vier Paris Saint-Germain.