Bento: 'Fitte Cristiano Ronaldo lost problemen niet op'

Reacties

Paulo Bento heeft goed nieuws ontvangen over de inzetbaarheid van Cristiano Ronaldo, maar de Portugese bondscoach heeft nog voldoende kopzorgen.

Bento: 'Fitte Cristiano Ronaldo lost problemen niet op'

Zondagnacht (00.00 uur) neemt Portugal het op tegen de Verenigde Staten. Na een 4-0 afstraffing tegen Duitsland is in dat duel een zege noodzakelijk. Bento moet dat zien te bewerkstelligen zonder Hugo Almeida, Fabio Coentrão en Rui Patricio, die alle drie kampen met een dijbeenblessure. Bovendien is verdediger Pepe geschorst. Bruno Alves, de andere vaste kracht in het centrum van de defensie, is met een spierblessure nog een twijfelgeval.

Bento had ook goed nieuws vanaf het blessurefront. 'Ronaldo speelde in het laatste duel én hij heeft elke dag meegetraind. Hij is fit.' Woensdag haakte de aanvaller van Real Madrid nog af op de training met knieklachten. De suggestie werd daarna gewekt dat Ronaldo de rest van het WK niet meer in actie zou kunnen komen, maar hij lijkt nu toch op tijd hersteld.

Problemen
Bento is er desondanks niet gerust op. 'Als we denken dat we onze problemen hebben opgelost nu de beste speler van de wereld weer beschikbaar is, dan maken we een grote fout. We moeten als een volwassen team, met echte mannen, ten strijde trekken. Het is heel simpel: of we winnen of we kunnen onze koffers pakken.'

'Ik heb Ronaldo toen ik werd aangesteld direct verteld dat ik nooit één speler de verantwoordelijkheid geef om problemen op te lossen', nam Bento zijn sterspeler in bescherming. 'Ronaldo is de laatste tijd bijzonder effectief geweest voor het nationale elftal en is een beslissende en invloedrijke speler, maar ik ben de enige met een individuele verantwoordelijkheid, de spelers moeten aan het collectief denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.