Benteke beëindigt slechte reeks Villa, Van Aanholt beslissend

Aston Villa, zonder aanvoerder Ron Vlaar, heeft in de derby tegen West Bromwich Albion een einde gemaakt aan een dramatische reeks. Sunderland pakte op bezoek bij Hull City een punt dankzij Patrick van Aanholt.

Aston Villa - West Bromwich Albion 2-1
Aston Villa heeft tijdens de derby in Birmingham tegen West Bromwich Albion een einde gemaakt aan een dramatische reeks. De ploeg van manager Tim Sherwood, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Ron Vlaar, boekte na zeven nederlagen op rij in de Premier League weer een overwinning. De Belg Christian Benteke (foto) besliste in de slotfase het duel door vanaf elf meter de eindstand te bepalen op 2-1.

Aston Villa was vooral in de eerste helft heer en meester. Waar de ploeg halverwege met 2-0 of misschien zelfs 3-0 voor had moeten staan, stond het na 45 minuten slechts 1-0 in het voordeel van The Villans. Uitblinker Gabriel Agbonlahor, geboren en getogen in Birmingham, opende na ruim twintig minuten de score na goed doorkoppen van Benteke. Even later was de aanvaller van Aston Villa opnieuw gevaarlijk, maar verdediger Joleon Lescott haalde de inzet van Agbonlahor van de lijn.

Saido Berhino zorgde na ruim een uur voor een pijnlijke stilte bij de aanhang van Aston Villa, maar na de winnende treffer van Benteke in de 94ste minuut ontplofte Villa Park. Aston Villa, waar Leandro Bacuna als invaller binnen de lijnen kwam, blijft na de nipte overwinning op de zeventiende plaats in de Premier League, maar de voorsprong op Queens Park Rangers (twee wedstrijden minder) is opgevoerd naar drie punten.

Hull City - Sunderland 1-1
Hull City en Sunderland kwamen in het KC Stadium niet verder dan een gelijkspel, mede dankzij een assist van Patrick van Aanholt. Dame N'Doye opende na een kwartier de score, terwijl Jack Rodwell een kwartier voor tijd verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. De middenvelder kon de bal van dichtbij binnenknikken na een afgemeten voorzet van de mee opgekomen invaller Van Aanholt, die in het verleden actief was bij onder meer Vitesse en Chelsea.