Bent velt Bolton met hattrick, Birmingham langs Portsmouth

Sunderland haalde in eigen huis flink uit tegen Bolton Wanderers dankzij een trefzekere Darren Bent. Portsmouth werd te laat wakker tijdens het thuisduel met Birmingham City.

Sunderland-Bolton Wanderers 4-0Binnen een minuut stond Sunderland al met 1-0 voor door een doelpunt van Fraizer Campbell, die op aangeven van Lorik Cana de score opende. Lang bleef het bij 1-0, totdat Bent (foto) het in het laatste half uur op zijn heupen kreeg. De spits, die voorafgaand aan deze wedstrijd al vijftien keer scoorde in de Premier League, bepaalde in de laatste dertig minuten de eindstand met een onvervalste hattrick op 4-0 in het voordeel van The Black Cats.

Portsmouth-Birmingham City 1-2Het zowel financieel als sportief geplaagde Portsmouth speelde halverwege zijn thuisduel met Birmingham City al een verloren wedstrijd. Cameron Jerome zette de bezoekers door treffers in de zestiende en 42ste minuut, beide op aangeven van Christian Benitez, op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Pompey beter in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer van Nwankwo Kanu in blessuretijd viel te laat om het nog spannend te maken.

Birmingham City stijgt door de zege bij Portsmouth naar de achtste plaats met 43 punten uit 28 wedstrijden. Sunderland staat na de winst op Bolton naar de dertiende plaats en heeft nu één punt meer dan de ploeg van manager Owen Coyle. Portsmouth blijft hekkensluiter in de Premier League.