Benítez zet verhoudingen op scherp met verplaatsen Bale

Reacties

De tweede speelronde in de Primera División begint vanavond om 20.30 uur. Redacteur Reon Boeringa blikt voor Voetbal International vooruit op de duels.

Benítez zet verhoudingen op scherp met verplaatsen Bale

Barcelona speelt zaterdag om 20.30 uur thuis tegen Málaga. Normaliter een reguliere wedstrijd, maar de Catalanen hebben wat recht te zetten tegen de Andalusiërs. Het had weinig gescheeld of Málaga had Barcelona vorig seizoen van de titel afgehouden. De ploeg van trainer Javi Gracia behaalde de afgelopen jaargang vier punten tegen Barcelona en deed dat ook nog eens zonder een doelpunt te incasseren, want op het doelpuntloze gelijkspel in La Rosaleda van 24 september volgde op 21 februari een 0-1 zege in Camp Nou. Kortom: Barcelona moet vol aan de bak om de uitzege op Athletic de Bilbao van vorige week een goed vervolg te geven.

Real Madrid
De wittebroodsweken van Rafael Benítez als trainer van Real Madrid verlopen stroef. Niet alleen kwam De Koninklijke op de eerste speeldag van de Primera División niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sporting Gijón, ook hebben Spaanse media al haarscheurtjes gedetecteerd in het Real Madrid van Benítez. Dat alles heeft te maken met de nieuwe rol van Gareth Bale, die voorheen rechtsbuiten was maar onder Benítez een serieuze kans krijgt op '10'.

Volgens AS tekent zich daardoor een confrontatie af tussen Benítez en James Rodríguez. De Colombiaan was onder Carlo Ancelotti de vaste man achter de spitsen, maar zijn rol is nu onzeker. Toen Benítez vorige week aan Rodríguez meedeelde dat hij wissel was tegen Gijón, werd de vrijetrappenspecialist zo woedend dat hij weigerde de warming-up met de reserves af te werken.

De veranderde rol van Bale maakt meer los, want dat is volgens Marca de reden waarom Cristiano Ronaldo uit vorm is. Sinds het begin van de voorbereiding was CR7 pas een keer trefzeker en zo improductief was de Portugees aan het begin van een seizoen nog nooit. Marathonman Bale loopt de ruimtes dicht die de afgelopen jaren benut werden door Ronaldo, stellen kranten en analytici. Benítez moet Bale weer naar rechts verplaatsen, want alleen dan kan Ronaldo vanaf links uitblinken, luidt de kritiek.

Of Benítez nou inbindt of niet: er is slechts een remedie tegen het gezaag van de buitenwacht en dat is winnen, te beginnen zaterdag om 22.30 uur tegen het Real Betis van de nog geblesseerde Rafael van der Vaart.

Programma
Villarreal 28-08
20:30
Espanyol
Real Sociedad 29-08
18:30
Sporting Gijón
Barcelona 29-08
20:30
Málaga
Celta de Vigo 29-08
22:00
Rayo Vallecano
Real Madrid 29-08
22:30
Real Betis Sevilla
Eibar 30-08
18:30
Athletic de Bilbao
Sevilla 30-08
20:30
Atlético Madrid
Valencia 30-08
20:30
Deportivo La Coruña
Las Palmas 30-08
22:30
Levante
Getafe 30-08
22:30
Granada
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.