Benítez maakt zich niet druk om 'improductiviteit'

Rafael Benítez was ontevreden met de prestatie die Real Madrid leverde in het duel met Villarreal (1-0 nederlaag), maar maakte zich niet druk om de productie van dit seizoen. Die steekt schril af bij de oogst na vijftien speelronden in het vorige seizoen.

In het seizoen 2014/15 stond de teller na vijftien competitiewedstrijden namelijk al op 55 (!) doelpunten. Nu doen Los Galácticos het met 'slechts' 32 goals in de Primera División aanzienlijk minder. 'Het is niet zo dat we de kansen niet krijgen', meende Benítez in een gesprek met AS, waarmee hij onder meer doelde op de mogelijkheden om zondagavond met minstens een punt te vertrekken uit Estadio El Madrigal. 'We zijn gewoon niet effectief genoeg gebleken. Daar moeten we aan werken.'

Toch wilde de oefenmeester geen overhaaste conclusies trekken na de derde nederlaag van het seizoen, waardoor de achterstand op koplopers Barcelona en stadsgenoot Atlético Madrid nu vijf punten bedraagt. 'Er is nog niets verloren', meende Benítez. 'Het is nu zaak om te kijken waarom we deze wedstrijd hebben verloren en hoe we om zijn gegaan met de tegengoal. Ik vond ons in de eerste helft erg zwak, maar de reactie in de tweede helft was goed, ook al hebben we daarmee geen succes gehad.'