Benítez lijkt op weg naar Madrid met vertrek bij Napoli

Reacties

Rafael Benítez vertrekt na dit seizoen bij Napoli. Dat heeft de Spaanse trainer zojuist bevestigd tijdens een speciaal belegde persconferentie, waarbij ook voorzitter Aurelio De Laurentiis aanwezig was. Niets lijkt een huwelijk tussen Benítez en Real Madrid daardoor nog in de weg te staan.

Benítez lijkt op weg naar Madrid met vertrek bij Napoli

Benítez kon in Zuid-Italië een meerjarig contract tekenen, maar heeft nu laten weten te hebben bedankt voor dat aanbod. 'Mijn familie heeft een belangrijke stem gehad in dit besluit', stelde de 55-jarige coach. 'Aurelio en Napoli hebben er alles aan gedaan om mij te behouden, we waren erg dicht bij een akkoord. Het is altijd moeilijk om een club te verlaten waar je van begin af aan goed bent behandeld.'

De man die vorig jaar met Napoli de Coppa Italia en de Italiaanse Super Cup won liet niets los over zijn toekomst, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de ex-trainer van Chelsea, Liverpool, Internazionale en Valencia terugkeert naar Spanje om daar Carlo Ancelotti op te volgen als trainer van Real Madrid. Samporia-coach Sinisa Mihajlovic zou op zijn beurt de vacature in Napels opvullen.

Derde plaats
Het moment waarop het Napoli en Benítez diens vertrek wereldkundig maken is opzienbarend, want zondag wacht nog de belangrijke directe confrontatie met Lazio in de strijd om de derde plaats. De club van Jonathan De Guzman en ex-PSV'er Dries Mertens moet winnen van de ploeg van Stefan de Vrij en Edson Braafheid om zich te plaatsen voor de voorronden van de Champions League.

Benítez zegt daar alles aan te zullen doen. 'Ik wil mijn periode bij Napoli afsluiten met een overwinning.' In dat geval zou de club voor het tweede jaar op rij derde worden. Daarmee heeft Benítez de tweede plaats van zijn voorganger Walter Mazzarri nooit kunnen evenaren. 'Toch ben ik ervan overtuigd dat er vooruitgang is geboekt onder mijn leiding. Onze halvefinaleplaats in de Europa League onderstreept dat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.