Benítez en Jerome zitten Liverpool op Anfield dwars

Birmingham City nam mede dankzij Christian Benítez een punt mee van Anfield. Een theaterstuk van David N'Gog voorkwam meer leed voor Liverpool (2-2).

Liverpool begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Birmingham City. Binnen een kwartier prijkte er al een 1-0 voorsprong op het scorebord. N'Gog (foto) scoorde na dertien minuten nadat Birmingham-keeper Joe Hart pogingen van onder anderen Dirk Kuijt onschadelijk had gemaakt.

De snelle voorsprong bood onvoldoende basis voor een zege voor Liverpool, dat tegen Birmingham City een einde wilde maken aan een reeks van slechte resultaten. Maar The Reds verzuimden door te drukken en zochten na 45 minuten de kleedkamer met een achterstand op.

Christian Benítez en Cameron Jerome hadden Liverpool stof tot nadenken gegeven voor de tweede helft. De thuisploeg had na rust een discutabele strafschop nodig om langszij te komen. N'Gog liet zich mooi vallen over het been van Lee Carsley, waarbij de val al was ingezet voor er sprake was van contact.

Steven Gerrard, ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Albert Riera, klaarde de klus. Maar verder dan de 2-2 kwam Liverpool niet. Ook het inbrengen van Ryan Babel bood geen soelaas.