Benfica viert 35ste landstitel na zege op Nacional

Voor de 35ste keer in de clubhistorie is Benfica kampioen van Portugal geworden. De ploeg van trainer Rui Vitória bleef Sporting Lissabon voor door met 4-1 te winnen van Nacional Madeira.

Benfica had voorafgaand aan de laatste speelronde in de Primeira Liga twee punten voorsprong op Sporting, dus moest er gewonnen worden van Nacional. Dat ging eenvoudig. Halverwege de eerste helft opende Nicolás Gaitán de score door vanuit een moeilijke hoek de bal in het doel te glijden.

Zes minuten voor rust besliste Jonas (foto) de wedstrijd al. De spits maakte zijn 32ste competitietreffer van het seizoen door doelman Eduardo Gottardi door de benen te passeren. Nadat Gaitán koppend voor het derde doelpunt had gezorgd, liep Benfica - dat ook de afgelopen twee seizoenen kampioen werd - nog verder uit via Pizzi. In de extra speeltijd redde Salvador Agra nog de eer namens de bezoekers.