Benfica van Schmidt rondt diep in de nacht terugkeer verloren zoon af

Reacties

Zes jaar na zijn vertrek bij de club keert Gonçalo Guedes terug bij Benfica. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de Portugese topclub de komst van de aanvaller officieel gemaakt.

Benfica van Schmidt rondt diep in de nacht terugkeer verloren zoon af
© Pro Shots

Guedes (26) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, waar hij niet in de plannen van Julen Lopetegui voorkwam. Portugese media spraken nog van een afkoopsom van liefst 32 miljoen euro, maar daar blijkt dus geen sprake van te zijn.

Voor Guedes betekent zijn transfer 'een terugkeer naar huis'. De aanvaller werd opgeleid bij Benfica en brak door in het eerste elftal, waarna hij in januari 2017 naar Paris Saint-Germain vertrok. Via Valencia belandde hij afgelopen zomer bij Wolverhampton, maar het avontuur in de Premier League werd geen daverend succes. In dertien competitieduels scoorde Guedes maar één keer.

Na Andreas Schjelderup en Casper Tengstedt is Guedes al de derde nieuwe aanvaller die Benfica in deze transferwindow binnenhaalt. Zo neemt de concurrentie voor David Neres behoorlijk toe.

Het Benfica van Roger Schmidt staat momenteel bovenaan in de Portugese competitie. Bovendien zit de ploeg in de knock-outfase van de Champions League. Daarin is Club Brugge de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.