Benfica klopt Ajax in doelpuntrijk voorproefje

De eerste confrontatie tussen Ajax en Benfica van vandaag is geëindigd in een 4-3 overwinning voor de Portugezen. Bij het ingaan van de slotfase stond Ajax nog met 3-1 voor.

Frank de Boer had een elftal bestaande uit een mengelmoes van beloften en aansprekende namen samengesteld voor het duel, dat het voorproefje is voor de oefenwedstrijd waarin het 'echte' Ajax en Benfica het tegen elkaar opnemen. Die wedstrijd begint om 20.45 uur vanavond.

Richairo Zivkovic opende na twaalf minuten de score voor Ajax, dat Rui Fonte kort daarna de gelijkmaker zag aantekenen. Anwar El Ghazi hielp Ajax na rust weer aan de leiding en in de 59ste minuut maakte hij ook de 1-3; dat betekende al zijn achtste treffer van deze voorbereiding.

In de slotfase gaf Ajax, waar ook Lerin Duarte, Stefano Denswil en Kolbeinn Sigthórsson meededen, de zege uit handen. Friesenbichler, Gonçalo Guedes en Helder Costa zorgden voor de 4-3 eindstand.