Benfica eist nu zelfs veertien miljoen van Jorge Jesus

Reacties

De soap rond Benfica en de naar aartsrivaal Sporting Lissabon overgestapte trainer Jorge Jesus wordt groter en groter. Beide partijen troffen elkaar dinsdag om tot een akkoord of schikking te komen, maar slaagden daar niet in.

Benfica eist nu zelfs veertien miljoen van Jorge Jesus

Op 5 juni van dit jaar maakte Sporting Lissabon bekend dat het een akkoord had bereikt met een nieuwe hoofdtrainer, niemand minder dan Jorge Jesus. De oefenmeester stond op dat moment echter nog onder contract bij Benfica, voor wie hij zes jaar actief was. Zijn verbintenis bij die club liep namelijk officieel nog door tot 1 juli. Benfica vond dat de 61-jarige coach het contract eenzijdig had verbroken en sprak daarom van contractbreuk. Benfica eiste daarom al zevenenhalf miljoen, een bedrag dat vandaag dus nog eens werd verdubbeld.

De advocaat van de Portugees liet eind augustus al weten dat het contract van zijn cliënt bij Benfica tot 1 juli doorliep, maar dat hij die laatste maand nooit betaald gekregen heeft. Daarom zou hij ook geen contractbreuk hebben gepleegd.

Naar verluidt verdiende Jorge Jesus zo'n vier miljoen euro bij zijn voormalige club, twee miljoen minder dan bij zijn huidige werkgever.

Dinsdag kwamen Benfica en de voormalig succescoach, onder wie drie landskampioenschappen werden gewonnen, niet nader tot elkaar. De club verdubbelde het geëiste bedrag zelfs. Volgend jaar juni ontmoeten beide partijen elkaar opnieuw in de rechtszaal en zoals het nu lijkt zal de soap dan pas zijn laatste aflevering kennen.

De hoofdpersoon liet in een korte reactie weten dat hij zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor Benfica. 'Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n situatie zou belanden, maar ik ben er klaar voor om mijn eer, toewijding en loyaliteit te verdedigen', liet de Portugees in een korte reactie weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.