Benfica doet uitstekende zaken en kan laatste CL-horde vormen voor PSV

Benfica heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om deelname aan de play-offs voor de Champions League. De Portugese topclub won met 0-2 op bezoek Spartak Moskou.

Spartak Moskou
0 - 2
Benfica
Benfica

Slaagt PSV er volgende week in om FC Midtjylland definitief van zich af te schudden, dan lijken de Eindhovenaren zich op te kunnen maken voor een dubbele ontmoeting met Benfica. De Portugezen wonnen woensdag op bezoek bij Spartak Moskou en verschaften zich zo een riante uitgangspositie (0-2).

Bij Spartak Moskou startte ex-PSV'er Jorrit Hendrix in de basis. Quincy Promes ontbrak in de wedstrijdselectie van de Russen. Aan Portugese zijde was er een basisplek voor voormalig Ajacied Jan Vertonghen, die vlak na rust tegen een gele kaart aanliep. Niet lang daarna zorgde Rafa Silva voor de openingstreffer. Op aangeven van João Mário werkte de EK-ganger de bal in het dak van het doel (0-1).

Een kwartier voor tijd verdubbelde Gilberto de Portugese voorsprong door doelman Aleksandr Maksimenko te verschalken (0-2). Dankzij de overwinning op Spartak Moskou beschikt Benfica over uitstekende papieren voor het behalen van de play-offs voor de Champions League, die worden afgewerkt op 18 en 25 augustus.

Overige duels

Dinamo Zagreb
1 - 1
Legia Warschau

Waar PSV en Benfica op de drempel van de play-offs staan, ligt de strijd tussen Dinamo Zagreb en Legia Warschau nog helemaal open. In Kroatië leek de thuisploeg door een doelpunt van Bruno Petkovic lange tijd op een krappe zege af te stevenen, maar invaller Ernest Muci bracht de Poolse bezoekers een kleine tien minuten voor tijd langszij.

Ferencváros
Ferencváros
2 - 0
Slavia Praag

Ferencvaros reist volgende week met een veilige marge af naar Praag. De Hongaren sloten het heenduel met Slavia winnend af. Daar kwam wat geluk bij kijken, want Ferencvaros had een Tsjechisch eigen doelpunt en een penalty nodig om de bezoekers op de knieën te krijgen. Taras Kacharaba groeide uit tot de schlemiel. De Oekraïner werkte de bal in eerste helft in eigen doel en veroorzaakte na rust d strafschop. Landgenoot Igor Kharatin pakte het cadeautje uit.