Benfica boekt thuis kleine zege op Sporting Braga

Sporting Braga mag nog hopen op een plek in de eindstrijd van de Europa League. In de halve finale verloor de nummer drie uit Portugal met slechts 2-1 bij de landgenoten van Benfica.

En dat kon Benfica vooral zichzelf aanrekenen, want de club uit Lissabon was veel beter dan Sporting Braga. Het verzuimde dit echter in de stand uit te drukken. Binnen een minuut kreeg de thuisclub al een goede kans op de 1-0, toen Paulão zijn eigen doelman bijna verraste en net over het doel schoot.

De bezoekers gokten op de tegenaanval, maar kreeg nauwelijks kansen. Benfica kreeg wel veel mogelijkheden: Javi García was met een kopbal dichtbij, Javier Saviola zag zijn schot gestopt worden door Artur en op slag van rust schoot Oscar Cardozo op de paal. Daar waar in de eerste 45 minuten niet gescoord werd, vielen er drie doelpunten in het eerste kwartier na rust.

In de vijftigste minuut raakte Cardozo met een kopbal opnieuw de paal na een voorzet van Maxi Pereira, maar de rebound van Jardel leverde toch nog een doelpunt op. Maar drie minuten later trok Vandinho de stand weer gelijk, door een vrije trap van Hugo Viana in de korte hoek te koppen. In d 59ste minuut kwam Benfica echter opnieuw op voorsprong uit een vrije trap van Cardozo.

Benfica kreeg in het laatste half uur kansen de voorsprong te vergroten, maar aan de andere kant was ook Sporting Braga nog een paar keer gevaarlijk. Het bleef uiteindelijk 2-1, waar Benfica zich tekort mee deed. Door het belangrijke uitdoelpunt van Vandinho is Sporting Braga nog allerminst uitgeschakeld met de return volgende week in eigen huis in het vooruitzicht. Foto: VI Images