'Benelux gaat officieel voor WK 2018'

De fase van misschien en een voorzichtige poging tot, is voorbij. Volgens Alain Courtois gaan Nederland, België én Luxemburg zich in januari 2007 bij de FIFA officieel aanmelden als kandidaat voor het organiseren van het WK in 2018.

'Benelux gaat officieel voor WK 2018'

Het Belgische kamerlid blaast ook alvast hoog van de toren over de kansen van slagen. 'De kaarten liggen erg goed', vertelde Courtois aan Actua TV. 'Medekandidaat Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar het WK voetbal.'

Ook overige concurrenten als Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië zouden op te veel paarden tegelijk wedden. 'De kans voor de Benelux neemt daarom alleen maar toe', concludeert Courtois. Hij weet namelijk waar hij over praat. Door middel van een vroege lobby haalde Courtois met zijn Nederlandse collega Harry Been ook het EK in 2000 binnen.

De KNVB had zeven maanden geleden al laten doorschemeren het WK te willen binnenhalen. In België ging dat proces langzamer. Oorspronkelijk zouden de zuiderburen pas aan het eind van 2006 de knoop doorhakken. Aan de woorden van Courtois te horen, is de beslissing nu al gevallen.

Het wereldkampioenschap wordt over vier jaar gehouden in Zuid-Afrika. In 2014 is Zuid-Amerika aan de beurt. Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië is de grote favoriet om dan als gastheer te fungeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen