Bendtner waarschuwt Dost in 'Eredivisie-interland'

Reacties

Nicklas Bendtner heeft er met een hattrick niet alleen voor gezorgd dat Denemarken woensdagavond in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten als overwinnaar van het veld stapte (3-2), maar ook dat Bas Dost volgende week bij zijn terugkeer bij VfL Wolfsburg flink aan de bak kan. Het duel, waarin ook Jozy Altidore en Aron Jóhannsson het net vonden, had een flinke Eredivisie-tint.

Bendtner waarschuwt Dost in 'Eredivisie-interland'

Bendtner hield Dost afgelopen zondag tegen FSV Mainz 05 (1-1) al op de bank, toen trainer Dieter Hecking de voor Oranje opgeroepen aanvaller spaarde na de Europa League-wedstrijd bij Internazionale (1-2). De 27-jarige spits sprak voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen de VS bovendien al uit dat hij het zijn Nederlandse concurrent moeilijk zal gaan maken.

De vaak verguisde Bendtner bevestigde zijn stijgende vorm donderdag al door te scoren in Milaan, vanavond deed hij met drie goals pas echt van zich spreken. Met de eerste hattrick van zijn interlandcarrière maakte de 65-voudige international tot twee keer toe een achterstand goed tegen de VS, dat in de slotfase zelfs nog verloor.

Altidore (ex-AZ) en Jóhannsson moesten daardoor ondanks hun treffers toezien hoe het duel der (voormalige) Eredivisionisten een prooi werd voor de Denen. FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin verving zijn AZ-collega Jóhannsson na 67 minuten, terwijl bij Denemarken Ajacied Nicolai Boilesen in de basis startte, net als Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen (beiden ex-Ajax) en Jakob Poulsen (ex-SC Heerenveen). Simon Poulsen (AZ) en Lasse Schöne (Ajax) vielen in. Aan Amerikaanse kant speelde ook Michael Bradley (eveneens ex-SC Heerenveen) nog in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.