Bendtner schiet Arsenal naar winst, Everton verslaat Hull

Arsenal won nipt van Bolton Wanderers. Everton blijft goed presteren, thuis werd Hull City verslagen. Afonso Alves' treffer was niet voldoende voor de overwinning van Middlesbrough.

Arsenal-Bolton Wanderers 1-0The Gunners bleven voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen door te winnen van Bolton. Voor rust creëerden beide clubs weinig kansen, aangezien de bezoekers zich volledig ingroeven. In de tweede helft werd het duel wat leuker. Bolton kreeg een paar grote kansen, maar ook Arsenal was enkele malen gevaarlijk. Robin van Persie raakte de paal en Niklas Bendtner was koppend dicht bij een treffer. Het was uiteindelijk invaller Bendtner die kort voor tijd de winnende treffer binnengleed op aangeven van Van Persie. Arsenal blijft na deze overwinning vijfde, het verschil met Aston Villa bedraagt drie punten. Bolton Wanderers blijft koploper in het rechterrijtje, The Trotters staan elfde.

Everton-Hull City 2-0Het door blessures geplaagde Everton won thuis van promovendus Hull City dankzij treffers van twee middenvelders. Marouane Fellaini bracht The Toffees na ruim een kwartier koppend in buitenspelpositie op voorsprong en kort voor rust schoot Mikel Arteta de 2-0 binnen. De Spanjaard benutte een directe vrije trap en bepaalde zo de rust- en eindstand. Door de thuisoverwinning op The Tigers blijft de ploeg uit Liverpool zesde, met drie punten achterstand op Arsenal. Hull blijft vooralsnog achtste, maar moet vrezen dat het niet verder zakt op de ranglijst.

Newcastle United-West Ham United 2-2De thuisclub kon bij winst op West Ham United op gelijke hoogte komen met The Hammers. Newcastle United kwam uiteindelijk nog goed weg met een gelijkspel. Michael Owen bracht Newcastle nog wel op voorsprong, maar door treffers van Craig Bellamy en Carlton Cole namen de bezoekers de leiding. Andrew Carroll zorgde een kwartier voor tijd met een kopbal voor de gelijkmaker, waardoor West Ham tiende blijft en The Magpies stijgen naar de dertiende plaats.

Middlesbrough-Sunderland 1-1Kenwyne Jones verstoorde kort voor tijd het feestje van Middlesbrough en Afonso Alves. De voormalig spits van SC Heerenveen leek met zijn eerste competitietreffer sinds oktober zijn ploeg drie punten te bezorgden. Jones maakte op aangeven van David Healy de treffer van de Braziliaan ongedaan, waardoor Middlesbrough nu negen wedstrijden zonder overwinning is. Beide ploegen stijgen een plaats op de ranglijst, Sunderland is nu veertiende en Middlesbrough zestiende.