Bendtner haalt gram, Bale kopieert, Cruijff predikt rust

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bendtner haalt gram, Bale kopieert, Cruijff predikt rust

Nicklas Bendter is afgelopen zomer binnengehaald door VfL Wolfsburg en ondervond letterlijk aan den lijve hoe de journalisten van Bild  te werk gaan. De Deense spits zou volgens berichtgeving van vorige week immers te zwaar zijn. De concurrent van Bas Dost haalde zo op zijn eigen manier zijn gram; met een selfie. En eerlijk is eerlijk; een écht zwaargewicht is de aanvaller niet. Overigens is het gezien de tweede foto voor Bendtner helemaal niet raar om dergelijke foto's te delen. De ietwat opmerkelijke foto deelde hij immers eerder al met zijn fans.

'Hiddink  is pas één week bezig. Hij heeft enorm veel ervaring en ik heb er alle vertrouwen in. Geef hem het voordeel van de twijfel.'
Johan Cruijff wil niet te snel oordelen over bondscoach Guus Hiddink, die na het oefenduel met Italië (0-2) ook  verloor van Tsjechië bij het begin van de EK-kwalificatiecampagne: 2-1. Overigens gaf Hiddink wel aan dat het hem opviel dat de meest technische spelers als Robin van Persie en Wesley Sneijder veel balverlies leden. 'Maar dat komt ook omdat het weer veel te lang duurt voordat ze de bal krijgen.' (De Telegraaf)

• Overigens duiken er wel vaker fraaie of opmerkelijke foto's op van voetballers. Ziet u de verschillen tussen Axel Witsel en Al Pacino. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg siert de cover van het Russische Pro Sport.

'We hebben niet veel geluk met het FIFA-virus.'
• Zoals de nodige clubtrainers heeft ook Carlo Ancelotti bij Real Madrid te maken met spelers die geblesseerd terugkomen van interlandverplichtingen: in dit geval Sami Khedira en Dani Carvajal. Van de Duitse middenvelder is nog niet precies bekend hoelang hij uit de roulatie is, terwijl de rechtsachter door zijn hamstringkwetsuur een vraagteken is voor de kraker van zaterdag tegen Atlético Madrid. (Il Giornale)

Het is fijn om speler van Sevilla te zijn. De spelers kregen als beloning voor het winnen van de Europa League van vorig seizoen dinsdag hun gewicht in liters bier uitgekeerd van sponsor en bierbrouwer Cruzcampo. Nu maar hopen dat de heren voetballers in de duels met Feyenoord, dat de titelverdediger tegenkomt in de groepsfase van de nieuwe editie van de Europa League, de voorraad aanslaan...

'Ik zou het geweldig vinden om manager van Leeds United te zijn. Het is een van de beste tien trainersklussen in Engeland; ik heb daar geweldige jaren beleefd.'
• Was getekend, Jerrel Hasselbaink. De trainer zit momenteel zonder club sinds zijn vertrek bij FC Antwerp en zou graag als opvolger van David Hockaday aan de slag gaan bij de Championship-club waar hij tussen 1997 en 1999 met 34 goals definitief doorbrak als internationale topspits. Overigens heeft Hasselbaink wel flinke concurrentie. Niemand minder dan Robbie Fowler kondigde ook al aan wel oren naar de baan te hebben.(TalkSPORT)

• Een opvallend tafereel tijdens het EK-kwalificatieduel Kazachstan - Letland. Ineens zat de grensrechter als door een vuistslag getroffen op zijn knieën op de grond. Bekijk hier de beelden van Sport1 en zie wat de werkelijke oorzaak was.

• De 2-1 nederlaag van Oranje hield velen bezig. Zo ook oud-internationals Ruud Gullit en (een van de) gebroeders De Boer. Volgens eerstgenoemde zou Louis van Gaal dansend op een tafel zijn aangetroffen toen hij hoorde dat zijn opvolger Guus Hiddink alsnog voor 'zijn' 5-3-2-formatie had gekozen. Frank en/of Ronald, die een Twitter-account delen, vonden ook dat 'ome Guus' wel erg snel van gedachten was veranderd.

• Nog een tweetal aardige reacties:

• In de tweestrijd tussen Chili en Haïti (1-0 winst voor de Chilenen, red.) bleek vannacht dat Alexis Sánchez het vizier niet helemaal op scherp had staan.

• Ook Neymar mag nog wel even oefenen op zijn afronding, getuige zijn doelpoging in de wedstrijd Brazilië - Ecuador (1-0 winst voor de thuisploeg, red.). Al is het knapper om van die afstand die bal níét in het doel te krijgen.

'Dit was het slechtste veld ooit.'
Gareth Bale draaide dinsdag in het EK-kwalificatieduel bij Andorra hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Daardoor vergeleek de bondscoach van Wales, Chris Coleman, Bale na de zege op de voetbaldreumes met sterren als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. 'Alleen die twee spelers kunnen ook zo het verschil maken, zoals Gareth dat doet.' Toch waren er volgens de Man van Honderd Miljoen ook andere oorzaken voor de moeizame winst. Overigens vierde Bale zijn twee treffers niet bijster origineel. (BBC)

'We hadden een heel moeilijke wedstrijd verwacht. Op het WK stond Oranje nog in de halve finale.'
• Uiteindelijk ging het dus iets gemakkelijker dan verwacht voor Borek Dockal en Tsjechië, dat mede door een prachtgoal van Dockal met 2-1 te sterk was voor het Nederlands elftal in het eerste EK-kwalificatieduel. (UEFA.com)

• Pep Guardiola en Louis van Gaal hebben afgelopen zomer geprobeerd om hun voormalige pupil Xavi naar hun club te halen. Respectievelijk Bayern München en Manchester United kregen volgens El Mundo Deportivo echter nul op het rekest. Guardiola verlegde toen de interesse naar Xabi Alonso, Van Gaal naar Daley Blind. Verschil moet er wezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.