Ben Arfa keert na Spaans avontuur weer terug in Frankrijk

Reacties

Hatem Ben Arfa zet zijn grillige carrière voort in de Ligue 1. Girondins de Bordeaux gaat aan de haal met de inmiddels 33-jarige Fransman.

Ben Arfa keert na Spaans avontuur weer terug in Frankrijk
© Pro Shots

Als veelbelovend talent van Olympique Lyon leek Ben Arfa bestemd voor een glansrijke carrière in de absolute top van het voetbal. Via Olympique Marseille, Newcastle United, Hull City en OGC Nice kwam hij in 2016 uiteindelijk via Paris Saint-Germain ook in de absolute top terecht. PSG haalde de balvaardige Ben Arfa nadat hij in Nice goed was voor zeventien goals in 34 wedstrijden. 

Die samenwerking werd echter geen succes en na een avontuur bij Stade Rennes kwam Ben Arfa zonder club te zitten. De Braziliaan Ronaldo haalde hem in januari 2020 naar Real Valladolid, maar daar kwam hij mede door blessures niet verder dan vijf duels in La Liga. Deze zomer verliet hij de Spaanse club, waarna hij transfervrij op te pikken was. 

Nu keert Ben Arfa dus weer terug in Frankrijk, het land waar hij vijftien interlands voor speelde. 'Ben Arfa is een speler met bovengemiddeld talent en is in staat om in zijn eentje een wedstrijd te beslissen. Daarnaast is hij met zijn 33 jaar een ervaren speler en we hopen dat hij bij ons zal floreren', meldt de club uit Bordeaux verheugd op de clubwebsite. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

H. Ben Arfa


Geboortedatum:
7 maart 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Clamart
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
65 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.