Beloftenploeg PSV vervangt Katwijk in Jupiler League

Zoals verwacht zal de Jupiler League vanaf komend seizoen bestaan uit twintig ploegen. Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) in Zeist is akkoord gegaan met de toetreding van de beloftenelftallen van FC Twente, Ajax én PSV alsmede Zondagamateurkampioen Achilles '29.

Beloftenploeg PSV vervangt Katwijk in Jupiler League

Algeheel amateurkampioen VV Katwijk liet maandag al weten af te zien van promotie naar de Jupiler League. De Katwijkers gaan, ondanks de versoepelde licentie-eisen, niet in op het aanbod om de komende twee jaar op amateurbasis uit te komen in de Eerste Divisie.

Katwijk wil mede door de tijdsdruk niet promoveren. Te snel zouden sportieve en organisatorische veranderingen moeten plaatshebben.

Op basis van de ranglijst in de beloftencompetities waren FC Twente en Ajax al toegelaten. Omdat Katwijk afzag van een plek in de Jupiler League kwam Jong PSV in beeld. PSV heeft al laten weten met de gemeente en stadgenoot FC Eindhoven, waarmee PSV een samenwerkingsverband heeft, in conclaaf te gaan over de concrete invulling. Zo is de politie-inzet nog een heikel punt.

Met de vier nieuwe clubs als aanvulling bestaat de Eerste Divisie zodoende vanaf komend seizoen uit twintig ploegen. SC Veendam en AGOVV gingen afgelopen seizoen failliet.

In Zeist werd tevens besloten dat vanaf het seizoen 2015/16 er met het oog op de Jupiler League wél een verplichte promotie- en degradatieregeling van kracht is. Tot dat seizoen kunnen de huidige twintig ploegen niet degraderen en is er sprake van een gesloten competitie.

Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente kunnen niet promoveren en komen ook niet in aanmerking voor periodetitels. Mochten de beloften van de topclubs dat soort prijzen in de wacht slepen dan zal de nummer twee (of eerstvolgende ploeg) met die eer aan de haal gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen