Belofte maakt schuld: Verón (41) trekt schoenen weer aan

Reacties

Juan Sebastián Verón keert op 41-jarige leeftijd terug op de velden. De voormalige middenvelder van onder meer Parma, Lazio, Manchester United en Chelsea heeft voor anderhalf jaar getekend bij Estudiantes de la Plata, de club waarvan hij tevens voorzitter is sinds zijn afscheid in 2014.

Belofte maakt schuld: Verón (41) trekt schoenen weer aan

Verón komt daarmee een belofte na aan de fans. Als die ervoor zouden zorgen dat 65 procent van de beschikbare plaatsen in het nieuwe stadion zouden worden bezet, zou La Brujita (De Kleine Heks) zijn schoenen weer uit het vet halen. En zo geschiedde. De 73-voudig international zette woensdag zijn handtekening onder het contract, waardoor hij in 2017 voor een minimumsalaris (dat naar een goed doel gaat) weer is te bewonderen.

Op 8 januari zal Verón in een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen voor het eerst in actie komen. Dat moet geen probleem zijn, omdat de man die in 1994 zijn debuut maakte voor Estudiantes al enige tijd een individueel programma volgde onder leiding van hoofdcoach en generatiegenoot Nelson Vivas (ex-Arsenal). Ploeggenoot Julian Marcioni was onder de indruk van wat hij zag. 'Verón is niets veranderd, hij speelde geen pass verkeerd. Ongelooflijk.'

Tegen de tijd dat het contract van Verón is afgelopen, is hij 43. In zijn beste dagen was de Argentijns Voetballer van het Jaar 2006 en 2009 een van de beste middenvelders van Europa. Met Lazio won de spelmaker in 2000 de Italiaanse dubbel. Ook bij Estudiantes, Parma, United en Internazionale was hij succesvol. Verón, die in 2013 een jaar na zijn afscheid ook al terugkwam op zijn pensioen, speelde met Argentinië op de WK's van 1998, 2002 en 2010.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.