Bellamy treedt toe tot select gezelschap in Premier League

Craig Bellamy kwam zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen West Ham United voor zijn zevende Premier League-club het veld in. Daarmee treedt hij toe tot een select clubje van vijf spelers die voor zeven verschillende clubs minuten maakten op het hoogste Engelse niveau.

Bellamy treedt toe tot select gezelschap in Premier League

De aanvaller uit Wales begon zijn carrière bij Norwich City, maar kwam daar nooit uit in de hoogste afdeling. Zijn eerste wedstrijd in de Premier League speelde hij voor Coventry City, waarop Newcastle United en Blackburn Rovers volgden. Liverpool was de eerste topclub die Bellamy onder contract nam, maar na een jaar stapte hij al over naar West Ham United. Daarna volgde een transfer naar het ambitieuze Manchester City, waarna hij weer terugkeerde naar Liverpool. Tussendoor kwam hij ook nog uit voor het Schotse Celtic.

Geboortestad
Bellamy speelde inmiddels al twee volledige seizoenen (2010-11 en 2012-13) voor Cardiff, maar kwam daarmee uit in de Championship. Vorig seizoen werd hij in die afdeling kampioen met de club uit Wales en zijn geboortestad, waardoor hij nu ook met dit team minuten kan maken in de Premier League.

Met zijn zevende club in de Premier League treedt Bellamy toe tot een select gezelschap. Slechts vier andere spelers maakten ook hun entree voor zeven verschillende clubs in de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Andy Cole, Wayne Routledge en Tal Ben-Haim kwamen net als Bellamy voor zeven elftallen uit.

Marcus Bent blijft de recordhouder met acht clubs. Hij verdedigde op het hoogste niveau de kleuren van Crystal Palace, Blackburn Rovers, Ipswich Town, Leicester City, Everton, Charlton Athletic, Wigan Athletic en Wolverhampton Wanderers. Momenteel zit deze spits zonder club na een avontuur in Indonesië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen